top of page

MicroTox

MicroTox is een niet-invasieve behandeling die de huidverstrakkende effecten van spierontspanners Btx combineert met een gespecialiseerd injectiepatroon en kleinere doses.  Uw MicroTox-resultaten zijn direct zichtbaar, in tegenstelling tot standaard Btx-behandelingen die vijf tot zeven dagen nodig hebben om het volledige effect te realiseren.

 Verminderde poriegrootte
Verminderde kraaienpootjes
Slanke en voorgevormde neus
Strakkere kaaklijn
Verstrakt de  huid rond ogen, gelaat en hals!

 

MicroTox

Wat is MicroTox?

 

MicroTox is een cosmetische ingreep die fijne lijntjes en rimpels kan verminderen, wat resulteert in een gladdere, jonger uitziende huid.  De techniek kan ook de poriegrootte en de olieproductie verminderen alsook het zweten in het gezicht verminderen.

 

Deze procedure is vergelijkbaar met Btx, omdat u botulinumtoxine-injecties in uw huid krijgt. MicroTox gebruikt echter een micronaald en een kleine hoeveelheid verdunde Btx.  De Btx wordt in een bredere verdeling over uw gezicht geïnjecteerd.

 

Bij traditionele Btx-behandelingen injecteren artsen het product in de spierlaag.  Maar MicroTox wordt niet in de spier geïnjecteerd.  In plaats daarvan wordt het geïnjecteerd in een dieper niveau van de huid, of dermis, wat resulteert in:

 

- onmiddellijke gladheid van het gezicht en/of de hals

- kleinere poriën

- verminderd zweten (minder acné)

 

 

Net als bij traditionele Btx, zijn Micro-tox behandelingen niet permanent.  Uw huid zal na 3 tot 6 maanden geleidelijk weer normaal worden, waarna u desgewenst de behandelingen moet herhalen.

 

 Wie is een goede kandidaat voor Micro-Tox?

 

Voordat u deze procedure ondergaat, zal de arts uw medische geschiedenis beoordelen om te bepalen of u een goede kandidaat bent.

 

Als u regelmatig Btx heeft gehad zonder complicaties, heeft u waarschijnlijk geen probleem met MicroTox.  Maar als u in het verleden een allergische reactie op Btx heeft gehad, mag u geen MicroTox ondergaan, omdat u een vergelijkbare reactie zou kunnen ervaren.

 

MicroTox wordt niet aanbevolen voor mensen met neuromusculaire aandoeningen, zoals spinale musculaire atrofie en amyotrofische laterale sclerose (ALS).  U mag ook geen MicroTox krijgen als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

 

Wat kunt u verwachten tijdens een MicroTox- behandeling?

 

De procedure is relatief snel en duurt ongeveer 30 minuten.

 

Het proces zal aanvoelen alsof je geprikt wordt met een kleine naald.  Voordat we beginnen, zal de arts verdovende crème op het te behandelen gebied aanbrengen.

 

Richtlijnen voor de behandeling van MicroTox

 

Vermijd bloedverdunners ongeveer 3 tot 7 dagen voor de behandeling om blauwe plekken te voorkomen.  (Bloedverdunners omvatten ibuprofen, aspirine, visolie en vitamine E-supplementen.)

 

Gebruik geen anti-verouderingsproducten voor de behandeling, zoals producten die glycolzuur en retinol bevatten.

 

Alcohol is ook een bloedverdunner, dus vermijd alcoholische dranken 24 uur voor de behandeling.

 

Reinig je gezicht zoals je normaal zou doen op de behandeldag, maar breng geen make-up aan.

 

 

Richtlijnen na de behandeling voor MicroTox

 

Een voordeel van MicroTox behandeling is dat er geen downtime is.  Na de procedure kunt u de meeste dagelijkse activiteiten hervatten.

 

Hier zijn voorzorgsmaatregelen die u moet nemen volgens de procedure na de behandeling:

 

Blijf na de ingreep ten minste 2 uur rechtop zitten/staan.  Ga niet liggen of bukken.

 

Vermijd intensieve fysieke activiteiten zoals sporten gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.

 

Draag geen make-up of andere gezichtsproducten gedurende ten minste 4 uur na de behandeling.

 

Gebruik geen ibuprofen, aspirine, vitamine E-supplementen of visolie gedurende ten minste 24 uur na de behandeling.

 

Zijn er bijwerkingen van MicroTox?

 

MicroTox is veilig, maar er is een risico op een reactie als u allergisch bent voor de ingrediënten in de injectie.

 

Tekenen van een allergische reactie zijn onder meer:

 

 zwelling

 netelroos

 jeuk

 

Het is normaal om na de procedure lichte roodheid te hebben.  Roodheid is tijdelijk en verbetert meestal binnen een uur.  Als u na uw behandeling last blijft houden van roodheid, blauwe plekken of zwelling, neem dan contact op met onze arts.

bottom of page