top of page

Laserontharing

Hoe werkt langdurige ontharing met laser?
Welke zones kunt u laten behandelen met laser?
Wanneer zult u resultaten zien?
Voordelen van semipermanente ontharing met laser
Welke resultaten kunt u verwachten?
Wanneer raden we ontharing met laser af?
Hoeveel sessies heeft u nodig?
Uw laserontharing in vier stappen

DEKA AGAIN LASER @ BEAUTY+ CLINIC
Anker 1
Anker 2
Anker 3

Zoek je naar een langdurige oplossing voor overmatig haargroei? Bij BEAUTY+ Clinic bieden wij de veiligste en meest volledige ontharing aan dankzij het beste lasertoestel op de markt.

Aan de hand van drie verschillende golflengtes kan – in tegenstelling tot andere lasertoestellen - elk haartype worden behandeld in elke periode van het jaar, zelfs de getinte huid (niet gebruind door de zon). Zowel donkere haren als lichte en dunne haren kunnen snel en efficiënt behandeld en uitgeschakeld worden.

Hoe werkt langdurige ontharing met laser?
Het laserlicht van het  lasertoestel dringt door tot de in huid liggende haarfollikel en beschadigt die zodat het haar niet terug groeit of de toekomstige haargroei vertraagt om uiteindelijk te leiden tot een permanente haarreductie.

Hetzelfde geldt voor laserontharing als voor elektrolyseontharing: het haar wordt alleen verwijderd als het zich in het juiste stadium van de groeicyclus bevindt. Die bestaat uit de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De behandeling is het meest effectief tijdens de groeifase. De specialiste kan de groeicyclus niet veranderen, dus de behandelingen moeten worden herhaald voor de haren die zich niet in de juiste fase bevonden.

Elke puls van de laser neemt slechts een fractie van een seconde in beslag, maar kan zich richten op meerdere haren tegelijk. Elke puls kan een gebied beslaan ter grootte van een muntstuk van 1 euro. Het grote voordeel is dat het relatief pijnloos is.

Welke zones kunt u laten behandelen met laser?
Dankzij het brede scala aan golflengtes is er met de onze laser voor elk deel van het lichaam een efficiënte en blijvende oplossing: tussen de wenkbrauwen, bovenlip, wangen, oksels, armen, benen, baard, schaamstreek en rug.

 

Wanneer zult u resultaten zien?
Het aantal behandelingen die nodig zijn om haar langdurig te verwijderen verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van:

 • Het te behandelen gebied.

 • Het pigment van uw huid.

 • De kleur van uw haar.

 

Bij BEAUTY+ Clinic zien wij deze behandeling als een manier om uw haar permanent te verminderen en tijdelijk te verwijderen. Met een beetje geluk worden sommige van je donkere haren permanent verwijderd.

 

Voordelen van semipermanente ontharing met laser

 • Professionele en pijnloze semipermanente ontharing

 • Al na 1 of 2 sessies een verminderde haargroei van 30 tot 50%

 • Korte behandelingstijd

 • Geen anesthesie vereist

 • Maximaal behandelcomfort dankzij de verkoelende kop

 • Optimale resultaten

 • Geschikt voor alle huidtypen, inclusief gebruinde huid
   

Welke resultaten kunt u verwachten?
Klinisch bewezen: meer dan 95% van de patiënten melden een haarreductie van meer dan 80% na 6 tot 8 behandelingen. Het haar wordt fijner, lichter, minder en groeit langzamer. Na 1 of 2 sessies wordt in alle gevallen al een haarreductie van meer dan 30% tot 50% gemeld.

Wanneer raden we ontharing met laser af?
In de volgende gevallen raden we af om een laserbehandeling te laten doen:

 • Kanker

 • Zwangerschap

 • Koorts

 • Zonnebrand

 • Epilepsie

 • Bepaald medicijngebruik (roaccutane, isotretoïne/ vitamine A crème, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica)

 • Pacemaker

 • Auto-immuunziekten


Hoeveel sessies heeft u nodig?
Zoals gezegd, verschilt dit van persoon tot persoon. Gemiddeld zijn er drie tot zeven behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Een behandelingssessie duurt tussen de 15 minuten en 1,5 uur, afhankelijk van het behandelde gebied.

Vijf tot zes behandelingen, met tussenpozen van minstens 28 dagen zodat de huid zich kan herstellen, is meestal voldoende voor kleine huidoppervlakken zoals uw gezicht, onderarmen of bikinilijn. Grotere oppervlakken zoals de benen, borst en rug vereisen een intensievere behandeling met zes weken rust tussen elke sessie.

Uw laserontharing in vier stappen


1.Boek uw eerste consultatie indien nodig
Indien u niet zeker bent of u een geschikte kandidaat bent, kunt u een eerste consultatie boeken. Tijdens uw eerste consultatie kan een patchtest worden uitgevoerd als er twijfel bestaat over uw huidtype. Onze specialisten gebruiken de resultaten van deze test om de laserinstellingen aan te passen aan uw huid zodat de behandeling veilig kan worden uitgevoerd.

Verder krijgt u uitleg over het proces, wat u kunt verwachten, hoeveel sessies u mogelijk nodig heeft enz. Verwijder dus niet vooraf uw gezichtshaar of lichaamshaar, dat maakt het makkelijker voor hen om uw persoonlijk behandelingsplan op te stellen.

2.Boek uw behandeling
Wanneer u langskomt voor uw effectieve behandeling, zorg er zeker voor dat u de dag ervoor de te behandelen zone scheert. Dit is nodig om de tijd van uw sessie optimaal te kunnen benutten en om verbrande haartjes en geurhinder te vermijden.

 

3.Uw volgende behandelingen
Na de eerste behandeling kent u de gang van zaken en weet u hoeveel behandelingen u waarschijnlijk zult krijgen. Voor uw behandelingen moet u rekening houden met het volgende:

Niet epileren of harsen gedurende de drie maanden voor en tijdens de behandeling.
Scheren, bleken of trimmen van het haar is geen probleem. Scheer de te behandelen zone de dag voor iedere behandeling.
Vermijd blootstelling aan de zon gedurende twee weken voor uw behandeling. Blootstelling aan de zon maakt de behandeling minder effectief en verhoogt de kans op latere complicaties (meer pigment in de huid).
 

 

4.Wat gebeurt er na uw behandelingen?
Op de dag van uw laserbehandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn. De reactie verschilt van persoon tot persoon en is tijdelijk. Het behandelde huidoppervlak kan pijnlijk zijn. Deze pijn duurt niet langer dan twee dagen. Het haar begint uit te vallen tijdens de dagen na uw laserbehandeling. Na uw laserontharing, moet u zeker het volgende onthouden:

Uw huid kan lichter of donkerder worden, wat meestal tijdelijk is.
In zeldzame gevallen kan de behandeling leiden tot de vorming van korsten, blaren, littekens of een verandering in de huidstructuur.
In sommige uitzonderlijke gevallen kan behandelde haar grijs worden of kan het haar in het behandelde gebied overmatig gaan groeien.
Stel uw huid niet bloot aan de zon gedurende 1 week na de behandeling.

bottom of page