top of page
Spierontspanners

Een antirimpel behandeling met spierontspanners kan een uitstekende keuze zijn wanneer je je stoort aan (fijne) rimpels op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen of rond je ogen en/of mond. 

De spierontspanner is een eiwit dat op de zenuwcellen werkt. Het eiwit verlamt de zenuwen die de spieren aansturen, waardoor de spieren verslappen.

Door het eiwit te isoleren, kan BTX voor medische doeleinden gebruikt worden. Het stofje is erg giftig en wordt daarom meerdere malen verdund. Zo kan het veilig toegepast worden.

Spierontspanners zijn het meest bekend in de vorm van een behandeling tegen rimpels. Bij zo'n antirimpel-behandeling wordt het stofje onder de huid gespoten, daar waar de spiertjes zich bevinden die zorgen voor de ongewenste rimpels.

Op de plek van injectie treedt vervolgens de verlammende werking van de spierontspanner op. Als gevolg van de injectie zullen de spiertjes onder de huid zich ontspannen en hierdoor de rimpel een stuk minder zichtbaar worden.

Dit product kan echter ook voor andere doeleinden gebruikt worden dan het vervagen van rimpels.

Bij BEAUTY+ CLINIC  worden uiteraard enkel A-labels gebruikt. Vraag gerust om meer info omtrent de merken die er gebruikt worden.

Dit product kan voor zeer diverse behandelingen gebruikt worden:

 • Als anti-rimpelmiddel
  Is vooral bekend vanwege deze toepassing.

 • Als spierverslapper bij onwillekeurige spierbewegingen en spasticiteit
  Het kan gebruikt worden om ziekteklachten, zoals een verhoogde spierspanning of onwillekeurige spierbewegingen te doen verminderen.

 • Als anti-zweetbehandeling
  Dit kan succesvol worden toegepast bij mensen die lijden aan overmatig zweten.

 • Als anti-tandenknarsbehandeling
  Het wordt ook steeds meer toegepast als behandeling om de klachten die ontstaan door tandenknarsen te doen verminderen.

 • Als behandeling tegen migraine
  In de Verenigde Staten is het product recentelijk goedgekeurd als middel tegen migraine. Door enkele injecties kan de intensiteit en lengte van migraineaanvallen effectief verminderd worden. 

 

De behandeling:

Wanneer besloten is welke rimpels behandeld gaan worden, dan zal de arts de verdunde spierontspanner inspuiten op de afgesproken plekken. Dit duurt in de regel slechts enkele minuten.

Normaal gesproken wordt er voorafgaand aan een behandeling geen verdoving toegepast. In uitzonderlijke gevallen kan de arts er echter voor kiezen het te behandelen gebied wel eerst te verdoven, zodat je niets voelt van de prikjes.

Voor cosmetische doeleinden is de werking merkbaar na 1-2 weken. Het resultaat is echter kortdurend. De spierontspanner werkt gemiddeld 3 maanden en vaak niet langer dan een half jaar. Voor een blijvend resultaat zijn daarom regelmatige herhaalbehandelingen nodig. Ga echter niet te vaak een spuitje halen. Het wordt afgeraden om vaker dan eens per 3 maanden een btx-behandeling te ondergaan.

bottom of page