top of page
Medische peelings

Een peeling zorgt ervoor dat huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekkenverminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt. Voorafgaand aan de peeling voert een van onze gespecialiseerde en ervaren huidtherapeuten een huidanalyse uit, zodat wij een behandelplan op maat kunnen opstellen. In tegenstelling tot veel specialisten en klinieken kunt u bij BEAUTY+ CLINIC vaak  al binnen een week terecht voor een consult bij een van onze medewerkers.

​

Om meer duidelijkheid te geven over een peeling leggen wij uit wat een peeling is, hoe het in zijn werk gaat en hoe de huid reageert op de behandeling. Tevens informeren wij u over de kosten en hoe u thuis best de behandeling van uw huid verder zet. 

​

Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acnelittekens kunnen ermee worden behandeld. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van de zonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grote acne-littekens. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

​

Bij BEAUTY+ CLINIC werken wij met Sweet Skin peelings. Deze zijn voor iedereen geschikt. Of u de huid een oppepper wilt geven of wanneer u huidproblemen wilt aanpakken. Een behandeling met Sweet Skin peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

​


•    Acne
•    Acnelittekens
•    Fijne lijntjes
•    Een grauwe huid
•    Grove poriën
•    Pigmentvlekken

​

​

Risico’s: Bij een peeling bestaat het risico dat er pigmentveranderingen ontstaan in de behandelde huid. Vermindering van pigment (hypopigmentatie) komt het meeste voor. Daarom wordt een peeling ook gebruikt om overmatige pigmentaties te verminderen. De verminderde pigmentatie verdwijnt, afhankelijk van de ernst in weken tot maanden. Na een diepe peeling kan het soms een jaar duren. Het is ook mogelijk dat de huid reageert met een overmatige pigmentatie (hyperpigmentatie). Dit herstelt in de loop van maanden tot een jaar. Bij zeer forse pigmentatie herstelt de huid niet altijd volledig. Om de kans op overmatige pigmentatie te verkleinen, is het belangrijk dat u de huid in de eerste maanden na de peeling niet aan de zon of aan een zonnebank blootstelt. Gebruik overdag een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of hoger.

​

Na de peeling: Enkele dagen na de behandeling (meestal vanaf dag 2)  zal de huid in veel gevallen gaan schilferen. Dit is een normaal proces van de huid en een goed teken. Hieronder zal een mooie nieuwe huid verschijnen. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekent dit niet dat de peeling geen effect heeft gehad op de huid. Het schilferen en het droge gevoel start meestal vanaf dag 2 en kan zo’n 4 tot 5 dagen duren. Hoe vaker je een peeling ondergaat, hoe minder de huid zal gaan schilferen. Meestal begint het schilferen tussen dag 1 en 3 en start rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. Uw hals en voorhoofd vervellen vaak als laatste. Mocht dit gebeuren dan adviseren wij u een voedende moisturizer te gebruiken. In sommige gevallen kan de huid roodheid vertonen of branderig aanvoelen. Dit zal meestal in 1 tot 3 dagen weer verdwijnen.

​

Voor het behalen van het beste resultaat geven wij na de behandeling een aangepast thuisadvies. Wij adviseren dit productadvies thuis op te volgen. Belangrijk is hierbij het dagelijks gebruik van een daglicht bescherming (minimaal SPF 30). Het productadvies voor thuis hoort bij onze service met als doel uw huid te verbeteren. Belangrijk is om te weten dat ons advies u tot niets verplicht.

​

​

bottom of page