top of page

Kaaklijn verstrakken

Niet tevreden wanneer je foto's van jezelf in profiel ziet? Waarschijnlijk stoort het je dat je kaaklijn ofwel verslapt of te scherp lijkt. Door het krimpen van je skelet en het verminderen van vetweefsel in je wangen over de jaren, verliest de huid haar ondersteuning en begint deze over de kaaklijn te hangen. Het resultaat: ongewenste hamsterwangen. Daarentegen kan een te prominente kaaklijn ook een punt van zorg zijn. Sterk ontwikkelde kaakspieren kunnen ervoor zorgen dat je kaaklijn breed en mannelijk lijkt, terwijl je jukbeenderen niet tot hun recht komen. Een te brede of zwakke kaaklijn kan afbreuk doen aan de natuurlijke V-vorm van het gezicht, iets wat bij vrouwen juist als esthetisch wordt beschouwd.

Een kaaklijn correctie kan worden uitgevoerd met een liquid facelift. Hierbij wordt onder andere volume toegevoegd aan de wangen, langs de kaaklijn en in de marionetlijnen. Een te scherpe kaaklijn kan worden verzacht door de kauwspieren te ontspannen met BTX. Deze behandeling is ook effectief als je last hebt van klemmende kaken en tandenknarsen (bruxisme). Voor een nog mooier resultaat kan het nodig zijn om ook je kin met BTX te behandelen, waardoor lijnen en putjes in de kin verdwijnen en de kaaklijn mooier doorloopt.

Kaaklijn correctie met fillers voor mannen

Het corrigeren van de kaaklijn is ook populair bij mannen. Als je als man een prominente, mannelijke kaaklijn wilt, kan een behandeling met kaaklijn fillers de vorm extra accentueren. Er zijn dus veel mogelijkheden om jouw gezichtscontouren te verbeteren.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan online een medisch consult!

bottom of page