top of page

Lipfiller

Je lippen vormen een essentieel onderdeel van je gezicht en dragen bij aan je uitstraling, zelfs zonder woorden. De vorm en het volume van je lippen spelen hierbij een cruciale rol. Naarmate je ouder wordt, kunnen veranderingen in deze vorm optreden, zoals volumeverlies en het ontstaan van rimpels rond de mond. Dit kan het aanbrengen van lippenstift bemoeilijken, en het verlies van volume kan de natuurlijke stand van je mond beïnvloeden, waardoor je wellicht minder vrijuit lacht dan je zou willen. Misschien ben je jong en verlang je naar vollere lippen, of je bent niet tevreden met de symmetrie van je mond. Gelukkig bieden lipfillers diverse mogelijkheden om je lippen te verfraaien, zowel voor jonge mensen als zij die wat ouder zijn. Altijd strevend naar een natuurlijk resultaat, waarbij we nauwlettend kijken naar wat bij jouw gezicht past.

Je lippen spelen, naast de ogen, een prominente rol als blikvanger in je gezicht. Onderzoek wijst uit dat mensen bij het aankijken als eerste naar de ogen en de mond kijken. Lippen dragen niet alleen bij aan sensualiteit, maar ook aan een jeugdige uitstraling. Niet iedereen is echter gezegend met van nature volle lippen of de gewenste vorm, waarbij genetica, leeftijd en etniciteit een grote rol spelen.

Lipfiller trends

De recente opkomst van lipfillers is moeilijk te negeren, met trends als de Russian Lips en de Bow Shape die vaak opduiken in je social media-feed. Toch roept deze trend soms discussie op vanwege het soms onnatuurlijke resultaat. Helaas zien we af en toe foto's waarbij te veel of het verkeerde type filler is gebruikt, wat leidt tot een zogenaamde 'duckface'.

Maar hoe ontstaat zo'n 'duckface'? Dit is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen: er is beperkte ruimte in de lippen. Als deze ruimte te vol wordt behandeld met een te grote hoeveelheid filler, wordt dit duidelijk zichtbaar. Denk aan een emmer die vol zit met water: als je er meer water aan toevoegt, loopt het over. Dit gebeurt ook met filler. Wanneer de lippen te vol zijn, verspreidt de filler zich naar ongewenste plekken, waardoor de lippen onder spanning komen te staan en er een zichtbare rand van filler boven de mond ontstaat. Het type filler is ook van invloed op het uiteindelijke resultaat van een lipfiller behandeling. Een filler die te veel vocht aantrekt, is mogelijk niet elastisch genoeg, waardoor de natuurlijke vorm niet goed behouden blijft en de lippen een onnatuurlijke uitstraling krijgen, oftewel een 'duckface'.

Natuurlijk resultaat voorop

Schoonheid wordt door iedereen op een persoonlijke manier bekeken. In onze kliniek streven we naar het mooiste en meest natuurlijke resultaat, zonder dat het direct opvalt dat je behandeld bent. Mensen zullen eerder opmerken dat je er fris, jeugdig of vrolijk uitziet. Een veelvoorkomend misverstand over lipfillers is dat ze alleen zorgen voor (te) veel volume en de bekende 'duckface'.

Wat veel mensen niet weten, is dat lipfillers in onze kliniek worden gebruikt voor meerdere indicaties.

Onze artsen kijken naar jouw wensen en kunnen de lippen behandelen voor verschillende doeleinden, waarbij een natuurlijk resultaat voorop staat! Of je nu vollere lippen wilt, je meer wilt richten op de definitie en contour van de lippen, of juist de lippen wilt herstellen na het huidverouderingsproces, onze artsen bepalen aan de hand van de indicatie welke filler het meest geschikt is. Voor ieder doel is er namelijk een passende filler.

Veroudering van de lippen

Na ons 25e levensjaar begint het verouderingsproces. Dit betekent dat ons schedel langzaam krimpt en volumeverlies optreedt in het onderhuidse vetweefsel. Ook onze lippen ontkomen niet aan deze veranderingen. Het afnemen van de lichaamseigen stof hyaluronzuur resulteert in minder volume en afnemende hydratatie. De kleur van de lippen verandert doordat het aantal vaatjes in de lippen afneemt, waardoor ze minder rood worden. De vorm van de lippen kan veranderen doordat de cupidoboog en de liplijnen vervagen, samen met een toenemende lengte van het gebied tussen neus en bovenlip. Dit zorgt ervoor dat de bovenlip optisch langer lijkt. Het gebied rondom de mond vertoont ook zichtbare tekenen van veroudering, met dunner wordende huid en het ontstaan van liplijntjes. Door verslapping in dit gebied kan de mond een andere stand aannemen, waardoor je last kunt krijgen van afhangende mondhoeken die een droevige uitstraling veroorzaken. Onze behandeld artsen kunnen deze indicaties behandelen met een geschikte filler, zodat je lippen mooi hersteld worden en een zachtere uitstraling krijgen.

Kleine aanpassingen maken een groot verschil!

Het uiterlijk van de lippen kan op verschillende manieren worden behandeld, zonder dat dit een ingrijpende verandering hoeft te zijn. Zelfs met een kleine hoeveelheid filler kun je al een prachtig resultaat bereiken. Het is vooral essentieel dat jij samen met de behandelend arts de mogelijkheden bespreekt in lijn met jouw wensen, dit alles ondersteund door een uitgebreide gezichtsanalyse. Dit wordt ook wel een holistische aanpak genoemd.

"De grootte van je lippen moet in harmonie zijn met de jukbeenderen en kin, terwijl de breedte van je mond gerelateerd is aan de breedte van je ogen," aldus Nathalie - BEAUTY+ CLINIC. Dit benadrukt opnieuw dat iedereen uniek is en een op maat gemaakt behandelplan nodig heeft voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Het benadrukken van jouw schoonheid en eigenheid komt het beste tot uiting in de juiste verhoudingen. Dit staat in contrast met de 'one-size-fits-all'-benadering, die vaak leidt tot een onnatuurlijk resultaat.

Wil je ontdekken welke mogelijkheden er zijn? Maak dan snel een afspraak!

bottom of page